CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, December 11, 2008

i'm back!!!

sorry byk ari x update... atas sebab2 tertentu x dpt nak update...nak tau sebab ape??



sebab pertama:

last week the whole week haku mc yaa.... keje aku bgn, makan, tido, layan amirul... dah dokter suh rehat kannn... nak wat pe lagi...tu je laa dpt wat... nak wat keje2 lain mak ayah pun xkasi... sengal gak laa...tambah2 lagi en.cayang xde kan... nape mc lama?? haku bleeding sikit..sikit je... dokter ckp maybe sbb terlampau letih atau sbb plasenta... aku rase sbb penat sgt.. ada laa 1 hari tu...haku rase penat amat..tapi konon nak pretend cam gagah perkasa...haku jalan kaki gak pi bayar wit kete...dekat je bank nyer... tp x tau nape haku rase penat semacam ari tu... ayah dh offer nak tolong gi bayar.. aku yg ngado2 nak menapak gakkk jalan kaki gi bank...nak drive kang jam lakk... sbb skrg cuti sekolah... dlm bandar pasir mas tu leh katakan hari2 jam... M.E.N.Y.A.M.P.AH tauuuuuuu!!!!!!!!



sebab kedua:

dah mc mana nak online nyer...sokmo aku online & update dr opis... kat umh kalau en.cayang ada leh laa aku online kejap2..kan dia gi usm... lappy & broadband dia bwk... actually dia nak tinggal broadband kat umh...tapi aku x mau... takut dia nak guna... mmg betul laa pastu dia ckp sib baik bawak broadband gi sana...usm nyer wi-fi x brp bagusssss.... asik putus2....



sebab ketiga:

smlm mmg nak update...tapi internet lembab nak mampusssssss.... ari ni pun sama... tapi aku cuba laa bersabar kann...ok...nanti2 aku hapdet lagi sikit2 yaaaaa....

Thursday, November 27, 2008

lonely....

cam ner nak ckp yer... rase lonely sgt... baru 3 hari... rase x bermaya jer... harus kuat semangat sikit... bukan dear gi enjoy2...dia gi blajar.... tp aku sgt terasa bila dear x de kat cc aku...

pagi
- xde org kejutkan haku cam biase... bukak lampu....
- xde org tolong start kete utk haku... tlg bukak pagar...
- no more morning kiss dr yg tersayang...

petang
- smpai umh je xde yg setia menunggu kat tangga umh @ kat kusi... kekdg dear sambut smpai kat kete.. :( (nie yg wat aku sgt terasa ok)
- xde tangan dear nak salam...nak kiss haku...
- xde org nak citer2 kat aku...

malam
- xde org mintak aku wat air sirap / teh tarik...
- xde lengan aku nak pinjam wat bantal.... xde orang nak betulkan selimut haku... :(

skrg, air mate haku dh mula bertakung........miss him so muchhh!!!!!!


sgt sadisss..... :(



sayang...ti rindu sgt kat sayang!!!!!!!!!!!!!

sib baikkk....

pagi ni bgn awal... kul 4 lebih lagi...pejam mata pun x leh titun gakk... mmm... niat hari ni haku musti smpai cam biase balikkk kat opis... ye laa minggu ni haku dpt 3 kuntum bunge ros merah dah tau kat kad punch aku tu...hampesss.... sape yg salah??? diri sendiri laaa... senin merah sbb dok layan roti canai kat umh... selasa sbb aku nak tggu en.cayang nek flight... dia dah suh balik tp ngado2 aku x nak balik agikk... smlm lakk aku xtau nape kete cam slow je atas jalan... ari ni sblum kul 7 aku dah kuar umh... pun smpai 10 min lagi nak kul 8... NASIB BAIKKK ... kalau x??? aiyo.. segan laa kat bos...

smlm aku x hapdet sini sbb nyer aku bz layan en.cayang aku yoooooo... hahahha... sib baik dia bawak lappy & broadband dia...mula dia x nak bwk broadband dia tu... ku ckp baik bawak... kot2 nak guna...sbb dia kata kat usm ada gakk wi-fi.. skali smlm dia ckp kat usm tu line x stable... kan NASIB BAIKKKK dia bwkkk.......leh laa kitorg online... terubat laaa windu di hati haku... SIB BAIKK kann??????

Tuesday, November 25, 2008

babai dear........i'll be missing u......

well dis morning aku bgn kul 5.30a.m siapkan bekpes untuk cayang... ye seperti yg aku dok ckp, dia nak gi USM Penang... 3minggu yer... huhuhuhu.... xbest nyer... flight dia kul 8.35a.m... so, nak kena kuar awal sikit... 6.45 dh kuar dr umh.... direct ke airport... smpai sana lam kul 7.30... makk aii...ramai laa pulak org...org nak gi mekah ghupenye... x lama laa lepak sana lam 10min.. sbb aku nak kena masuk opis lakk kul 8.00... 7.40 aku chaww ngan hati yg berat yer..... huhuhuhu 16hb depan baru jumpe balik... hopefully raya haji en.cayang balik... winduu laaa....


~check in~


~kat airpot, ramai org ngantor sdara mare gi mekah...~


~sblm masuk departure hall... meh kita amik gmbar..nanti windu...~

~nampak x ujan renyai2...cam tau2 je hati ku pun tengah renyai2 ni...sob..sob..sob...~

~muka sadis sbb kena tinggal... i'll be missing u my dear...take care yeee~

can u c that????

kan smlm aku moody kat opis... tp mlm td aku & en.cayang sgt2 hepi tau... sbb??? sbb nie......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nampak x?? hahaha... teka tu bhgn mana??


well, utk makluman korang biase aku check-up kat gomen nyer klinik... aku xdpt tgk movement bb tau... x tau nape..kurang facitilies ke ape.... tp everytime check-up nurse ckp bb sihat.. smlm kitorg dpt tgk sbb aku ajak en.cayang teman aku gi klinik private... biasa kalau yg normal check-up aku gi sendiri je.. en.cayang x teman laa... sbb aku kesian appointment aku slalu hari rabu... sah2 hari rabu dia nyer turn utk gi mahkamah... lagipun doket joo klinik gomen tu ngan umh aku... malam ni aku x kira aku nak nak tgk gakk bb lam peyut aku ni... kitorg smpai klinik tulum bukak agikk... pastu nampak dokter dtg aku terus cepat gi dpn pintu klinik... kitorg no.1 tau... heheheh..... macam2 aku tanye dokter... xpuas ati kan ngan klinik gomen... en.cayang pun excited je dgr penerangan dr dokter tu...dokter tu baik tau...satu per satu dokter explain... nampak paha dia...nampak pale dia..nampak lutut dia.. kaki dia... tangan dia... huhuhuhu...sgt seronok tau....... pastu aku tanye dokter bb sihat x? dia ckp alhamdulillah semua ok... dokter ckp tgk ngan keadaan skrg aku yg x de byk songel pasal makan probably bb tu berat over than 3kg... erk??????? berat x aku tanye dia? leh salin normal x? dia ckp ok leh salin normal sbb aku tinggi... tinggi ke aku??? cam pokok bonsai je aku rase.... tp yg penting dia sihat & sempurna...ni aku dok bwak gambar ni kehulu ke hilir... pas gi klinik terus aku ajak en.cayang gi makan MEE KG.PEK!!! huhuhu..best tau mee dia... pas makan cepat2 balik x sabar nak stori mori kat parent lakk.... yup, my parent pun teruja gakk...heheheh.... i'm heppi last nite...... but now i feel lonely...
:(

Monday, November 24, 2008

:( i'm moody...

pagi2 td hati aku dh berat nak dtg opis... xtau nape...maybe sbb asben dah start cuti coz esok dia akan betolak ngan flight ke USM Penang... sengaja aku melambat2kan diri... sudahnya kad aku utk bulan ni ada 'bunge raye'... padan muke!! mencikkk.... intenet x leh lagi... sengal jap aku... adoi.. pe ke hel laa tenet ni.... kul 9 ada staff aku ajak p makan... sbnrya dh makan 2 keping oti canai pun kat umh td... tp sbb bowink aku turun gak laa... makan kuih 4 bijik.... naik opis balik.... kul 10 lebih en.cayang lak dtg... dia singgah nak amik kad jemputan kawin adik dia yg PIL pos suh bagi kat makcik & kazen dia... ari tu kitorg gi dah...tp xleh masuk lorong tu... ujan x henti2 ada air byk... kang jd motorbot lakk kete tu... so, ari ni dia nak gi jenguk laa kalau2 air dh surut...

ape kaitan ngan tajuk n3?? yer...aku moody sbb pas lunch td my immediate boss masuk bilik aku.. igt kan ada hot stori... dooohhhh!!! stori aku lakkk......... damnnn!!!!!! nape ngan aku??? well igt x pasal aku mengamuk sblm raya ngan one of opiser kat opis ni... yg dia marah2 aku, pastu dia buruk2kan immediate bos dia... yaa... dia ngadu kat bos aku pasal aku hempas ketas atas meja... nak dpt gmbaran sebenar my boss tanye sendiri aku pasal kejadian tu... aku bla..bla..bla..admit my 'perangai buruk' hot temper... then dia leh terima laa... dia x marah aku... dia pun tau pegawai tu mcm mana.. tp menghormati bos aku, aku tanye so, now en. Y**G nak saya wat mcm mane?? dia mintak aku mengalah, gi minta maap... dia ckp mengalah x bererti aku kalah... ok... so, till now aku dok mencari pegawai tu utk minta maap... hati aku sakit bila mengenangkan dia mengadu kat boss aku time2 org tengah sibuk nak buat penilaian tahunan (SKT)... korang rase leh meng'effect' kan x markah aku??? hati aku gundah gulane ni... sedih.. dah laa esok nak kena tinggal... :(

Saturday, November 22, 2008

bowinkkk...

Mcm biase laa kan..weekend harus laaa aku menghabiskan masa kat umh parent haku... kekdg x ari weekend pun kitorg tercongok kat sini... haku kann anak yg baekkk...cucu yg comel.... wakakakak... bowink laaa ari ni...sbb my laling ada program GEMPADAH kat kg. Banggol Stol... pagi2 lagi dh kuar... haku mula2 plan ngan mak nkn kuar gi umh sdara..skali amirul titun laaa.... dia bgn subuh lagi... kul 9 dia dh ngamuk2 nak titun... so, haku dok umh jaga mirul...mak je laa gi umh sdara... x smpai ati nak angkut dak ni baru titun... abess aku nak wat pe ni??? sorang2... kemas pakaian yang laling nak bawak gi kursus nanti laaa.... esok koje... nanti ari keje haku penat lakk... sudah kemas pakaian dia, lipat kain lakk... aiyo... baju susah kering wooo musim2 gini... ye laa kat kelantan skrg kan musim "ENI...ANGKAT KAIN UJANNNNN...JEMURAN DAH TURUN...." hehehe... mana yg x kering tul haku sidai lam umh... pasang kipas... aku kan skrg asyik panas je...kipas 24jam... ayah aku siap berswater bagai sbb sejuk... kekdg aku bising je bila aku on kipas, dia gi off.. dia ckp igt salah petik suis... ado lakk salah petik suis... mak laa backing aku... "owang peknen kan asyik panas jer..." heheheh....
Mmm...kul 10 lebih gitew mirul bgn... layan dia main smpai kat kul 12...dia dh penat... kasi susu pastu dia pun titun..smpai laaa skrg... haku??? haku kembali bowinkkkkkk... waaaaaaaaaaaaa..
cayang, cepat la balik...bosan ler... dok layan katun kat tv ni... huhuuhuh...sian haku kan...

Thursday, November 20, 2008

umh ku syurga ku.......

kan ari tu haku ckp aku pindah umh lagi kann.. umh lama cam sempit sikit..pastu cam x sesuai je kalau tetamu dtg... umh baru ni cam okies sikit... brg mmg kitorg x beli agikk...bukan ape... sbb haku ngn asben byk ulang alik dok umh makk...salah satu faktor dok ulang alik umh mak ialah sbb amirul... ye laa...amirul kan wat sementara waktu ni mak haku nak jaga... dia x kasik aku jaga agikk sebab dia ckp dia sian tgk aku... nak usung amirul agikk...nak usung peyut aku lagi... so, selalu laa gak dok melepak umh mak.... pastu ni lagi 4 ari asben nak gi penang lak 3 minggu... dah tentu haku dok umh makk... jd, atas faktor2 keselamatan..baik laa x yah beli brg2... alaa...ape je nak beli..mesin basuh & tv jer... lain2 x perlu coz nyer aku rase umh tu kalau brg byk nanti sempit... haku lakk ada anak kocikk....tunggu dah ada umh sendiri (insya allah..) baru beli perabot2 lain.. ni kan umh sewa... azuta nak tgk umh tu... so, haku taruk laa pic... tgk laa makteh... umh et kocik jo... xbesau...perabot et x boli agi...tggu makteh kasik sponsor.........ehehhhe...leh x??? langsir pun x beli agik... tunggu asben balik dari usm aaa baru gi cari... hehhehe.... umh orgkampung kann... xde laa moden2 cam umh maktehhhh!!! umh makteh tantekk agikkkkk............ heheheheh... apepun harus bersyukur sbb kurang2 haku ada tempat berteduh...iye x???


umh ku syurga ku.......

pakcik yg rajinnn.......

tau x, haku mmg suka tul ngan pakcikk ni... kekdg malu sendiri taw tgk dia rajin...dia rajin memajukan diri dia & menolong vini.....


suami sape laa ni........... ekekekkeke....dia dok studi...
x cam vini dia zaman studi dolu... kaki titunnn...

vakum...jgn x vakum sayang... :)
meh cini nak cyg sikit.....MUUUUUUAAHHHH!!!!!!!!!

pagi ini nyer bekpes...

hehehehe...xtau nak citer per...pagi td bangun cam biase 5.45a.m... iyo...haku keno bangun awal laa.. sbb nak siap2 diri..cemayang.... pastu nak gi keje... opis nyer kalau jam hari dak2 sekolah mau 45min..kalau coti sekolah xsmpai 30min leh smpai....

rutin pagi haku...

bangun awal sbb nak sedia bekpes... sbbnye asben jenis x turun bekpes kat kedai... jrg sgt laa dia bekpes kat luar... yg biase org gomen wat minum pagi kul 10 tu pun dia x turun... jd bg laa dia makan kat umh yer.. tp nak masak sedap2 hakku x pandai... lagi pun dia paham aku kena kejar masa nak drive ke opis... so, menu pagi ni... cucur manis + air teh tarik je yer....... kekdg haku wat roti telur je...


cucur manis + teh tarikk.. ok la tu kann...

haku sudah goreng cucur ni gi tgk pakcikk ni titun agikkkkk.........kesian, ngantuk laa tu... lately dia dok ngadap buku2 sekolah... selasa depan kan dia start kursus intensif kat usm penang...ada exam...



xmo bgn agik ke cayang??????dah kul 6.30 ni...


pas siap sedia bekpes... haku kenaa gi mandii yer....... nak solat.... pastu nak gi koje... ada paham...

interpremm muka sendiri...
ni laaa tukang masak cucur manis yg lum mandi....hahahaha

Tuesday, November 18, 2008

haiyokkkkk!!!

pagi td ok jer angin aku... siap leh tlg en.cyg wat buku aturcara utk program GEMPADAH Pasir Mas lagi...... petang2 gini pale & hati aku sakit je tgk kertas2 keje org daerah hantar.... haiyokk!!! spoil mood aku... semalam dh ku explain kat bos dia supaya suh anak buah dia ubah balik kertas cdgan tu... bukan ape kan bos sini tanye nape gitu...nape gini... aku gak nak kena jwp dulu... pastu kalau budget x approved korang gak parah kann.... plzzzzzz.... check dulu betul2... haiyokkkk!!!! sudahnya bila tensi mulaa laa aku nak makan... dah sms en.cayang suh tlg tapau kuehtiaw lakna utk dinner.. kedai yg aku sokmo singgah petang2 tu xde wat makanan panas2 gitew... geram ni!!! :(

Monday, November 17, 2008

my honey nyer perangai........

video

ni aku rakam hari dia beli laptop... nampak x?? he's so hepi... kuar perangai budak2 dia... hehehe... tp x pe..aku suka... actually dia ni jenis yg serius tau masa kat opis...masa kitorg dok 1 opis dulu pun aku yg suka nyakat2 dia...pastu baru laa dia pandai gurau2... aku kan suka wat lawak mengong.. nanti 8 hari lagik dia gi kursus... huhuu...aku dh mula menghitung hari... nak kena tinggal 3 minggu. windu tau.... pastu maybe pas dia balik aku lakk kena outstation... aiyakk.... hari2 aku layan klip ni...suka sgt tgk aksi dia...heheheh.... ni kalau anak buah dia tgk musti pasni x takut dah kat dia...ekekekek..meh, nak sayang sikit....mmmuahhhhhh

Sunday, November 16, 2008

Utang Tag

yesss!!!!! aku dh okies skrg... pulih dr kesadihan smlm... rase2 aku cam ada utang ngan zura... okies mak teh... ni et cuba langsaikan utang yaaaaa...

1. When first time you meet him/her?
kat opis ni... 15hb Sept 2007... masa lapor diri betugas...

2. What do you feel?
haiyoookk... xde feel pape laaa.... sbb nampak kelibat dia kat bilik dia jer..lum bertegur sapa lagi...

3.What do you feel rigt now?
cayang giloss laaa kat dioooo!!!!!!!! he's my everything tawww!!!!!

4. If your enemy do anything that you hate, what you will do first?
mmm... kembang kempis idung tahan marah...ekekekek....

5. Give 5 characters that have at you
talkative, humourios, friendly, garang (org ckp), sum time moody....

6. If he/her have broke your heart, what your action?
diam jer..ckp yg perlu... (hehehe..normally kejap je angin ku...)

7. What character you like toward him/her?
Sabar dlm melayani kerenah aku yg senget!!!!

8. Who is the name of no.1?
my honey laaa... NORSYAHRUL AZIZI BIN MOHD ZAMRI...

9. If your lover become your enemies, is it you will hate him/her?
erk??? soklan jenis ape ni makteh??? xmo laa jd enemies..naak jadi lover sokmo2...

10. The most memorable thing he/her had done to you?
adaaa kaaa nak citer...lu pikir laa sendiri... secret tau...ekekekek... makteh pun x citer..

11. The most thing that he/her have said to you?
mmmm.... ntah...slalu dia ckp timekasih.. ape pun kita wat dia ucap timekasih...

12. To the person that always support to you?
Thank's 4 everything that u did 4 me.....

15. 5 people to tag...

ikut la sape2 yg rajin & ada masa...tp INA wajib tau wat...wahahah...

n3 merepek...

pagi2 bgn goreng cucur udang utk en.cyg... ari ni dh cuti sekolah..lambat sikit x pe sbb insya allah jln x jam... smlm ada insiden terjadi kat umh... buat aku sadis sepanjang mlm... smpai drive td pun air mata masih bercucuran... sib baik smpai opis aku dh leh control emo aku... insiden smlm wat aku rase malu sendiri ngan asben aku... anyway, aku salute dia masih tenang terima keadaan cam tu... kekdg org x tau nape aku jd begini.. org x tau nape jiwa aku sentiasa ada perasaan memberontak... aku harap lepas dia tgk keadaan smlm dia akan lebih memahami diri aku... pernah terlintas kat dlm hati nak gi jauh dr semua org... satu tempat yg xde org kenal aku... nape nasib aku cam ni... hati ni rasenye sayu jer...mkin susah hati memikirkan nanti en.cyg nak gi kursus intensif kat ngan 3 minggu kat penang...xlama dah...25hb - 16hb/12/08 ni dia xde..mau aku ilang arah jap... 3 minggu dia x de nanti for sure sunyi idup aku...aaaaaaaaaa...............aku rase nak menjerit je skrg!!!!!



p/s: sila jgn pedulik aku... aku perlu tempoh bertenang skrg......

Thursday, November 13, 2008

sakit peyutt....

huhuhu..pagi ni tetiba peyut sakit.... salah makan ker ape ekk... bb lakkk x dok diam skali...x selesa amat sgt... aku x tau nak citer per pagi ni... juz a few pics yg aku dh combine jd 1 pic je aku tempek k... buat td smbil berkerut2 tahan sakit peyut... ni buat atas permintaan adik aku yg dok tanye pasal anak sdara dia dh besau mana... dah besau laaa dikk..berat pun ada aaa kat ngan 7kg aku rase..xpun lebih dari tu....


Wednesday, November 12, 2008

lalallalaa.....

td mak baru tpn ckp "kakti ari ni x yah beli kueh yaa...eji dh bwk balik td...siap ada nasik lagi"
wahh!!!! menantu sapa laa tu baekk nyer hati...ekekekke... thanks syg... so, petang ni haku x yah laa berenti beli kueh mueh... bukan ape aku suka beli kueh mueh utk minum petang ni...kang smbil minum smbil borak anak beranak kannn.... yesssssss!!!!!!!! esok dah kamis kooooo!!!!!!!! lagi laa haku suka suki... jumaat sabtu coti2... agenda ari jumaat dh ada... iaitu angkat barang2 kat umh lama pindah ke umh baru.. ari sabtu lakk nak gi beli tikar getah sikit agi sbb ada lagi ruang yg x leh di cover... iyo.. acik boli tikar gotah jo... sobab umh kan ala2 kampung gitusssss...tp better than umh lama okies... sewa pun ok laa...RM230 per month... ok x?? umh kocik, x kocik... besau x besau... ok laa utk kami yg baru nak berdikari kann... now, aku tgh get ready siap2 nak balik laaaaaa..wahhahahaha.... mesti kuar kul 5 sharp..kalau x huhuhu...mau nangis aku jalan jamm...

senyum sbb dh nak balikkkk...........




p/s: ok x korang tudung ni ngan muka aku??? jrg pakai tudung pesen ni..takut x kena ngan muko laaaa...

part of my job...

huhuhuh.... ada org tanye ape tugas2 aku... well, selain kena siapkan report rawatan pemulihan, in charge program... aku gaks kena amik urin orang... huhuhu... harus laa turun padang kan kalau kita nak urin org pompuan... coz xde pegawai pompuan lain kat negeri ni... masa amik urin kena ada pegawai yg tengok keputusan strips urin tu.. ala... strip tu cam test urin peknen tu.... bezanye kita nyer strip utk chek dadah yerrrr... aku dibantu laa oleh pembantu2 lain... kat bwh ni ado gambar2 aku nunggu air kencing orang...pintu tandas sepatutnya x leh tutup...tapi kitorg ni x laa kejam sgt... haku ngn member decide pintu leh tutup tp x leh kunci... pastu ada laa pembantu kena jd tukang jaga pintu tu... takut ada lakk yg menipu kann... yg nak di urin tu budak2 baru lapor diri ari tu... huhuhuhuhu..sib baik haku x wek2 masa tgk urin tu... tu dh 4 bulan lebih kalau x silap... hehehe... peyut aku cover agikk kann... tarik napass dalam2 cover peyut...ekekek...










p/s: keje lama haku hari2 kira duit...keje skrg kira botol urin lakk...huhuhuhu...

i'm slim?????

hahahha.... jgn tertipu yaaaaaaa... kan haku ckp ada tlg asben save dokumen2 yg ex-pc dia.. so, haku jumpe a few pics yg last year nyer... gmbar cebelum tawen yaaaaaaa... aku x de pic2 ni... x tau mana dia dpt... masa ni dia gi kursus... kocik je kan dulu??? now xdo nak kocik2 cam ni... ekekekke... skrg haku jadi MAK BUYUNGGG!!!!!!!!StickingOutTongue xpe2..tgk gmbar2 b4 tawen ni leh bagi semangat utk kurus kan bdn balik pas ni betul x???....ThumbsUp baik korang iya kann...kalau x haku betukar jd Pirate...hehehhe..layan yer pic lama...



kekanan lurusss!!!!!!!!
wahahaha... thn lepas kena wat latihan kawad... cam hampess jer semua.. ekekek... tgk tu..org suh mai kawad pun ada yg pakai smart2...ntah pape kan org AADK

Tuesday, November 11, 2008

ada org dok perati???

heheheh...sajoss je kan wat tajuk gitu... actually masa haku tlg asben save dokumen2 dr ex-pc dia kat sini aku terjumpe a few pics... ekekekek... kantoi....ni masa kitorg wat program sama2 kat PCB Resort bulan 11 taun lepas...wahhhh!!! xdo kojo ko dio ni.. aku kah yg perasan??atau mmg yer dio dok snap gmbar aku??korang rase??? Wink hehehehhe... masa ni kitorg juz friend ok.. almaklum laa baru2 kenal kan... baru 3 bulan kot aku lapor diri kat sini... so, still no heart feeling... aku laa yg no heart feeling...dia aku x tau... StickingOutTongue


aku masa ni tukang kontrol laptop tuk penceramah ok...dia lakk tukang amik gmbar sepanjang program utk wat report nanti... heheheh..cam nor nak wat report kalau dok snap gmabr ku... apepun program tu success ok!!!!!!!!! ABG!! dh kantoi amik gmbar curikkk!!!!!StickingOutTongue



p/s: nape dulu cam kecik jer...skrg cam labu sayong jer aku rase..huhuhuh...mushkil tul!!Crying

Sunday, November 9, 2008

Abi & Amirul yg sgt heppi...

smlm kann aku neman kan asben cari brg...dh byk kali sgt survey... aku tau dia nak sgt brg tu... pagi tu dia gi exam MUET...balik lunch dia ajak kuar... nak tgk brg tu laagi okkk... dh byk kali tgk. aku tahap kesian kat dia... huhuhu... kali ni mesti pujuk dia beli...kalau budget x cukup aku sanggup topup... tp tu laaa each time aku suh beli dia ckp xnak...baikk kan??? hari ni MESTI beli...kalau x, aku x tau laaa.. mula2 gi KB MALL...tau x, dh byk kali pun kitorg survey harga brg tu kat sini.... mlm sblmm tu gi tgk kat Balai Islam... mana tau kot2 ada offer...sbb kat situ ada karnival teknologi... tp harga situ pun leh tahan gak.... ujan2 pun redah gak.... berbalik ke citer semalamm... pusing2 KB MALL masih x puas hati... barang yg dia nak x byk pilihan... last2 ku beli selipar ni utk haku.... murah2 jaa.. sbb skrg musim xmo melawa.... xde perasaan tau!!! gi KB MALL tengok byk sales... tp semua nyer pesen tuk org biase...utk org cam aku xde... huhuhuhu....sakit je ati...pasni siap laaa...balas dendam... haku beli cipar ni je utk jenjalan & gi opis... selesa....


hehheh... kaki pun cam debab sikit...

dah x de beli brg tu kat KB MALL,kitorg gi kedai lain lakk... nampak ada 1 kedai tu tulis sales... igt sales betul... rupe2 nye tipu..... dh laaa x leh nego langsung... hampeh... jual mahal ekkk... xpe..xpe... byk agi kedai lain... terus gi PC Depot... terus tuju tempat yg berkenaan... yaa... jumpe pun... pas deal... asben puas hati... terus angkat brg tu........ harga aku rase ok... ye laa ikut budget kann... itu pun ikut dia xnak upgrade ape2 pun... dia ckp dah ok... ye laaa dia kan bukan nak guna utk heavy duty nyer task... aku pujuk2 gak kat situ suh upgrade gak..... sbb kalau beli skrg dpt laa kawtim harga brg yg kita nak upgrade tu kan... dah aku pujuk2 ckp aku nak topup budget dia tu (puas merayu ok.... dia susah tul nak terima kalau aku nak belanja) wahhhhh!!! alhamdulillah dia setuju... akhirnya dpt gak dia brg yg dia nak.... pastu gi cari barang2 amirul sikit... balik umh dh magrib... kuar kul 3 lagi... sian amirul...kena tnggal ngan nenek... balik je tgk amirul dok pandang2 kitorang... amirul cam rindu jer ngan abi dia... bukan main suka bila abi dia layan dia mlm tu... xpernah tgk dia kuarkan suara kanak2 ribena bila aku dukung @ layan dia... sgt suka tgk dia ceria...tgk abi yg sentiasa melayan kerenah amirul...x caya tgk video ni...


video
2-2 hero aku hari ni sgt ceria...aku pun rase bahagia....


nak tau brg ape yg asben dok nak sgt???


en.cayang ngan laptop baru & free gift dia ok.... asyik ckp "syg la nak bukak kotak...syg la nak bukak plastik.... " huhuhu...dh kalau x bukak camnor syg nak guna nyer....xkan beli wat perhiasan...adoiii!!!

en.cyg yg sgt teruja ok... suka sgt tgk dia hari ni... ceria...hepi...

leka melayan laptop baru....mesti layan malaysiakini.com tu...

l
l
l
l
l
l
l
V


aku pun hepiiiiiiii..................



p/s: tuduung ni nyaris wat aku lambat dtg opis pagi ni...........hughuuhuhuhuh...nampak x?x jadi elok tu...mencik tull...

Saturday, November 8, 2008

hehhe...bokojo la kito....

sila laa layan..........hehehhehe.............



dari jauhhh...........



sape tu ekkk....


aiyo... ape laa sibku....kena jd hang kebun...


abg cabut smpai bersih tau!!! hehehhe....kalau x, xde air sirap!! ekekkeek....


ye yang..abg buat ni...


kena wat smpai tumbang ke yang???

abis dh daun2 kering abg sapu....

x caya tgk??? xde dh kan???

tgk yang, bukti abg jd hang kebun ni.....


haiyoooo.... muka kesian pakcik ni kena dera kat isteri tercentaaaaa....wahahha...cayang sikit... MUAHHHHH!!!!!!!!!

jenjalan kat opis abg....jumpe mesin ayam....

last week en cyg dh wat operasi tangkapan.. operasi tangkap dak2 penagih dgn bantuan Unit Antidadah Sempadan(UAS)Rantau Pjg...bila ada tangkapan sure kena bukak IP (investigation paper)...petang tu dia dh balik lmbt...biase dia smpai umh dulu...igt dh beres keje nye sbb balik lambat dh kann..dia ckp x siap lagi...dia nak gi opis balik pas magrib...dia ajak aku ikut skali..ye laa nanti kena dok sorang2 kann... pas magrib aku pun ngikut laa vontot diaa gi opis dia... kat tangan ada tin kerepek dlm poket ada cokelat... kang lapar lakk...hehehhe... aku kan berbdn 2.... mulut asyik nak menguyah jer... dia ckp IP x siap lagi..perintah mahkamah pun x siap lagi...esok ada kes lakk..so, aku pun tawar diri nak tolong taip perintah tu... semetelah laa aku x pernah wat perintah mahkamah ni..aku kan dok pejabat negeri..mana laa menda2 ni... ni baru nak belajar.... dia kena taip tau... taip guna mesin ayam patuk padi........huhuuhuh....

gigih menelefon utk mendapatkan info....IO baru 1st time bukak IP kannn..

isteri sapa la ni... dlm mulut penuh coklat... wahahhaha

IP paper... xleh tunjuk...RAHSIA... aku pun xleh baca... dari jauh je aku leh tgk...

ni laa mesin ayam patuk padi.......
huhuuh..zaman ni masih guna mendalah ni... satu-satu aku tekan.. xleh salah taip perintah mahkamah... salah 1 je huruf... ko kena taip balik... hasilnye mlm tu rosak 1 borang perintah.. ekekke... oklaa kan 1 je... 1st time tiap perintah...


aku siap taip perintah,dia x siap lagi wat IP..huuhuh... sib baik aku x jd IO... dia tgk mata aku dh merah2..dia ckp nak titun dulu kat kusi x pe... aku ckp xpe leh tahan lagi... kul 10 lebih baru balik... terus solat isyak pastu bummm...titunn...

mari ajar anak membloging....

hehhee..... umur dia baru 4 bulan kan... tp aku peduli ape... nak ajar gak dia memblogging... hahhaha... supaya esok2 anak ku x buta it.... layan yooo...hehhehe... jahatkan...memaksa anak!

umi...meja ni tinggi sgt laa...tgn mirul x sampai nak tolak mouse...

xsmpai laa....nak turun....

nak turun...xkira, nak turun gak.... xmo laaa layan blogging...mirul nak susu...

waaaaaaa..............umi jahat!! mirul nak susu.... nak titun...........



hehheh....kejam kan??? actually ni gmbr time aku nak memblogging pgi ni tau!! abi dia xde gi peksa MUET... kalau x, aku x usik sgt pc kat umh ni... sbb abi dia dok guna wat esemen... hehehhe... mak lakk nak bekpes... so, bila mirul dok ngan aku, mirul akan wat ape yg aku tgh wat... hhehee...ni org panggil kes penderaan ker?? x kan?? aku baikk kann??? ekekkeke.....

jgn kutukss yaaa..........

actually aku x cdg nak publishedkan birthday present yg en cyg kasi...takut ada yg salah paham... tp azuta suh buh..dia nak tenok... lalu ku letak kan gak laaa...sori ekk, xdo niat nak nunjuk2.... aku x pandai nak ckp "nak tu...nak ni..." mak pesan kita x elok mintak2 ni.... ape je yg org bagi kita terima... dr dulu aku suka usaha sendiri kalau nak beli brg2 ni... hehhehe... sbb mak pesan lagi.."jgn terhutang budi, nanti tergadai bodi.." ni xpela kan nak terhutang budi kan...wahahahha...


kad epi biryhday... en cyg ni malu2 romantik gitu...ayat dia kat dlm kad tu sgt touching ok.... rase di hargai....


hehhe..ni laa hadiah thn ni...thn lepas dpt jam tgn..masa tu x tawen agikk...dia baru ushaa2 guwe... ekkekekek...

aku sbnrnye terkezut bila dia bg gelang ni... iyo laa mmg laa nampak kocik...tapi emas kan mahal... sian kat dio... lagipun kawen bulan 2 ari tu dah dpt.... actually masa tawen ari tu wit hantaran aku guno untk beli gelang + rantai... huhuhu... sini adat nye mcm tu... duit hantaran utk anak pompuan 1 sen pun keluarga x amik... semua dpt ke anak pompuan tu... tp duit tu x leh wat mende lain..kena beli brg kemas... tu yg buat aku moncong jap time tu... fyi,acikk kureng berminat time anak dara dulu ngan brg kemas ni... hehhehe.... gelang tangan tu sblm ni pakai tiap2 ari...tp skrg accikkk tanggalkan..sbb kan slalu main2 ngn mirul... dokong2 dia...abis aku tgk calar balar badan dia kesan bergeser ngan gelang tu... utk keselamatan dia...ku tanggalkan laa dulu gelang tu... penah sekali en cyg tanye nape bdn amirul calar merah2... aku ckp kena ruamm...wahhaha..padahal penangan gelang tgn tawen nyer pasal... yg mcm ni xpe laa pakai kan.. yg ada batu2 tu abis laaa bdn anak.. xkan sbb nak melawa abis bdn anak calar balar...hehhehe...jgn kutukss yaaa.... accikk mmg low profile..utk abg...thanks 4 everything yaaaaa.........mmuahhhh!!!!!!