CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, September 27, 2008

selamat ari raye........

esok nak balik batu pahat dah...takut x sempat wish...SELAMAT ARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN yaaaaaa.......... kat bt pahat xdop komputer yaa...

tahun ni kali pertama beraya jauh dr parent...xpe,raye ke 3 dah balik sini... lagipun dah dok kelantan, raye kena raye umh hubby laaa... lama dh pun x balik sana... mmm... ni yg malas ni... nak kena kemas brg2... walaupun x byk nak bwk balik tapi aku mmg x reti sgt nak packing brg2 ni.. kang ada gak tertinggal pape.. ok laaa... baik wat pagi2...kang petang dah penat... jumpe agikk semua........ take care!!!!!!!!!

sorry mirul....

sgt sadis smlmmm... ku tgh potong kuku mirul, skali terkena isi..waaaaaaaa..... dia nangis sungguh2.. aku tgk darah kat jari telunjuk dia yg kecik lagi halus tu... terus aku nangis... kesian sgt... alaa mirull... umi mintak maap... bukan sengaja... huhuuhuh.... masa tgk dia nangis tu aku rase sgt sadis tauu...sbb biase dia nangis manja2 minta susu...suh tukau pampers... ni nangis kesakitan.. sgt x sanggup...aku marah diri aku sendiri sbb x pandai nak potong kuku dia.. 1st time ari tu aku potong xde pape...smlm tgh aku potong kuku tu..dia tarik2 tangan dia...terkena laa isi... duhh!!! sib baik mak ada...sbb aku dh panik + takut.... mak cepat2 buh minyak sikit... dodoi2 bg susu...dia diamm... sgt sadiss wooo... smpai mlm aku terigt2 dia nangis sakit tu... aku mmg suka usik2 dia... suka dgr dia nangis manje2... tp x sanggup dengar dia nangiis cam smlm lagi.... huhuhuu...till now, abi dia x tau jari telunjuk amirul luka smlm... sbb aku pakaikan sarung tangan dia... sori abg...sori amirul... i didn't mean 2 hurt u... tp mak ckp mirul ni kuat... dulu mak bwk gi inject pun dia x nangis... smlm pun masa mandi kan dia sikit pun dia x nangis... air kena kat tangan dia yg luka tu.... rilek je.... huhuhuuh.... very good boy... apepun, skrg aku rase fobia jap nak potong2 kuku dia... sori again mirul....sian anak umi.. :(

Thursday, September 25, 2008

me in bad mood........

hukhukhukkk.... hati ku sgt sakit... campur geram!! keadaan kat opis pagi ni cukup buat aku ilang sabar... jgn laaa marah2 atas muka aku... pastu kuat2.... pulak tu bukan salah aku... dah bos dia yg suh aku wat surat tu... kot iyer gred ko lagi tinggi dr aku, tp agak2 laa kannn... kalau dh pandai sgt gi laa tegur bos ko tu directly... asyik kutuk bos ko jer.... aku ni dh cukup sabar tau... kejap org R&P suh aku wat keje...kejap Penguatkuasa suh aku wat keje... ntah mana 'tapak' aku yg sebenarnya.. berebut2 nak aku masuk unit masing2.... buat laa carta organisasi..senang aku nak tgk mana aku duduk... ni org daerah pun pening ngan aku...diorg kekdg dok tanye aku ni dok unit mana... sbb program R&P aku ada...Program unit Penguatkuase aku ada gak... org lain xdok lerr cam aku ni... huhuhuhu... sakit ati ku.....

baru tadi aku campak je kertas yg dia mintak atas meja dia depan kerani... this is 2nd time aku campak2 kertas atas meja...kali pertama ngan pegawai yg sma gred... ni dgn gred yg atas sikit je dr aku.... kan dah kuar peel x elok aku.... sepatah haram aku x ckp... terus campak atas meje... rase besalah..tp aku wat bodo jer... aku tau nanti dia dtg agik mintak aku tlg dia... bukan mintak disanjung2 ke... tp jgn wat aku ilang sabar... aku dh tlg dia taipkan surat yg bos dia arahkan dia buat...then dia mintak aku tlg settle kan..dah settle x kena jgn marah2... tegur dgn baikk... dh tau aku ni 'air-panas' jgn laaa didihkan lagi lakkk...



p/s: next time tuan harus hati2 bila marah kat saya.... bukan silap saya,bos tuan yg ajar saya wat surat macam tu.... & jgn marah2 x tentu pasal.....

Wednesday, September 24, 2008

huhuhu...nak mula dari mana yaaaaa.........

sori lama x hapdet.... bz sikit... nak mula dari mana yer... well aku rase nak citer pasal new famili ok... kitorg ada ahli baru dlm famili.... nama dia MUHAMMAD AMIRUL MUKMININ... heheheh..'mainan' baru aku & famili... sokmo aku laa yg suka kacau dia...nanti2 ku citer ape aksi2 yg aku dh wat kat budak kecik ni...buat mase ni kasi korg tgk gmbar dulu yaaaa....

INTRODUCING MUHAMMAD AMIRUL MUKMININ............


nie masa dia umur x smpai 2 minggu agik...kat umh abg aku...asik titun jer... mencik tul!! nak main pun xlehh.. "amirul...bgn2!!"

ni dh masuk 3 minggu dah... abg bwk balik jap tunjuk kat MIL dia...tgk, titun agik... beraksi pulak tu...
"titun yaa....nanti dia.....mi kaco dia jap agik"

video
heheheh...nie dia br bgn titun & nak mula ngamuk kat aku sbb aku nak kaco adik aku bg susu kat dia..aku suka tarik botol susu dia time dia tgh isap susu... Sue Adik a.k.a adik aku syg sgt kat dia... dia ni suka baby...aku suka gak... hehehe..tp aku suka kacau time org jaga dia...dengki kan?


ni dah sebulan lebih.... Sue Adik suka tul letak amirul cam ni...dia pun suka tdo cam ni...ni kat umh abg aku.. adik aku tlg jaga dia jap...

ni lak dah masuk 2 bulan lebih dah pandai tgk org, agah2 orang, pandai gelak... pastu dah ngado2 x nak beriba... nak org dukung dia letak dia cam tu...diri... semua ckp dia ni belagak...ye laa badan dia lembik agikk... kaki tu x leh stand betul... ayah aku cukup x senang kalau kitong letak dia mcm tu... takut bengkok kaki dia esok2... pastu pale pun lembik lagik...tergolek2 aku tgk...ni kat umh mak dh ni...bwk balik sini...


HEHEHEH............ ni cube korang teka amenda....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ekekkeek...kasi klue sikit...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
yaaaaaaaaaaa.............
saya laa Amirul Mukminin..........

korang tau kojo sape tu kan?? mesti laa... kojo den.... ni maso mak den mintak den tolong tgk2 kan dia..mak den nak mandi & solat.... pastu tok ayah & abi dia xde gi solat asar... tinggal kan kat Umi dia yg sgt nakal... ni laa jadinye....


ekekekk..cute je kan aku tgk...pastu aku cepat2 bukak kopiah tok ayah dia sbb aku tgk muka dia dh lain macam... bunyi.. ekkk..ekk... mcm nak nangis... nanti nenek dia marah ku... wahahahah... "umi,jahat kan amirul??"

pastu aku tgk mood dia dh ok... aku pun wat hal lagi....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


aku buh kopiah yg kocik sikit... wahahaha... cam org arab x? time ni aku gelak sorang2... pastu aku tunjuk kat mak aku..mak aku gelak... tapi dia ckp aku ni jahat...kan dah jd bahan mainan aku... lama dah aku x sakat baby ni...mak aku selalu laa ckp kat aku "ehhh... tu manusia laa bukan anak patung..." sbb bila aku jaga je mcm2 aku wat kat dia... aku dukung pastu aku suh dia nari2 laaa...tergolek2 pale dia... kan baby ni bdn dia lum keras agi...
aku wat cam baby umur 7, 8 bulan dah....


cube korang tgk?? montel dah kan??? baru umur 2 bulan lebih... mana x montel, kuat minum susu... susu tin besau tu tahan utk seminggu jer... yg tok ayah & abi dia lakk asyik kasi dia minum susu jer... x nangis pun kasi susu... sabar jela....hehehe... nie dah bukak kopiah sbb abi dia sound umi "panas laa pale budak tu...bukak laaa..." huhuhu... xpasal je...

sangat semangat......



Abi yg suka layan amirul....

nie pic smlm... nak cuba titun kan amirul... sbb semua kepenatan yg amat sgt... aku ngan abg lakk smlm ada exam jabatan kat PS Bachok...huhuhu..jauh tul... smpai umh mak dah kul 6.30ptg... mak sorang2 jaga amirul... ayah bulan pose byk dok masjid...tadarus...

sudahnye.............
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

abi dia yg tertitun... huhuhuhu...sian, abi letih sgt smlm... amirul lak smlm dia susah sgt nak titun... jenuh aku cube titun kan dia...tu laa dulu dia titun aku marah nak ajak main...now dia dh besau sikit susah lakk nak titun kan dia...kebetulan smlm cuaca panas giler... menggelupur laa budak kecik ni.... huhuhuhu...titun laa amirul,sian kat umi ni....nak balik sblm titun kan dia x best lak....sian kat mak nanti... sorang2 jaga dia... kalau dia dh titun mak pun leh rehat...mak aku dodoi2 baru laa dia titun.... smlm kul 9.30mlm baru aku leh balik umh sewa kitorg....

Kami dh pindah...dok nyewa...nak belajar berdikari...awal bulan pose kitorg pindah... tp dekat ngan umh mak lagi... lebih kurang 5km jer... so, untuk bulan pose ni tiap2 petan balik umh mak...pas isyak balik umh sewa...

Who's Amirul actually?????? Well, actually dia asalnya anak angkat my bro... tp atas sebab2 tertentu abg aku ada prob lakk nak take care dia... nak bagi balik famili dia sgt2 x smpai hati...and then the whole famili especially my parent dh syg kat dia.... aku bincang2 ngan cayang... dpt kata sepakat we will adopt him as our child... thanks to abg........ti sgt2 appreciate... aku x leh nak wat keputusan sendiri kan... sbb ketua keluarga dia...kalau dia setuju baru aku leh setuju.... Now, semua org hepi sbb Amirul masih ngan kami semua... mak ckp dia mmg x sanggup tul pisah ngan amirul sbb dia dok jaga jugak dulu... Aku mula2 serbe salah gak nak adopt takut cayang x setuju... tapi alhamdulillah my cayang setuju. Disebabkan aku skrg tgh peknen maka aku mintak bantuan my mum to look after him... lagipun mak mmg x bg aku jaga dia skrg..kejap2 ok laa...takut kesihatan aku lakk terjejas... insya allah after aku besalin aku akan amik dia tinggal ngan we all & akan besar kan sama2 ngan our baby.... so, u alls doa2 kan semoga kami dimurahkan rezki... hidup kami diberkati dgn kehadiran amirul & bakal baby kitorg.... aminnnnn.....

PEACE!!!!!!!! hikhikhik....gmbar ni x de kaitan langsung ngan citer2 diatas yaaa... ni laa muka aku terbaru... sbb zura asyik bising suh aku tempek gmbar aku... gmbar 1 bdn penuh??? huhuhuhu...xdpt nak snap... sbb snap sendiri...lagipun malu laa... nanti nampak peyut besau.... hikhikhikhik...so, zura...harap puas hati dpt tgk gmbar aku ni...




p/s: langsung x nampak gmbar aku yg pegang baby tu kan....dh kalau aku pegang bby spe nak tlg snap kann... so, aku laa snap gmabr2 org...Mekacih utk adik aku yg kasi aku pinjam kamera jap utk snap gmabar2 yaaaaa...

Tuesday, September 2, 2008

Tag dari Puan AzuraLoveNizam....

adoiiii.... kena tag pulok dohh oleh puan azura kite... lama dh kena tag... baru nak wat.

1.What were you doing 5 years ago:
2003..studi lagik kat uitm bersama2 ngan budak2 umh no.48, seksyen 6.. eh yer ke tu no umh kita dulu zura??

2.What were the 5 things on your to do list today?
1.sahur
2.dtg opis
3.hantar report
4.titun...
5.wat tag nie laaa...

3.What are 5 snacks that you enjoy?
1.aiskrim..huhuhu...nyummy...
2.coklat
3.Bika
4.misterpotato...
5.kerepek ubi pedas.. (sape tau kat mane ade,sini susah nak dpt...now tgh tingin sgt nak kerepek ni..)

4.What are 5 jobs you've had?
1.tunggu exam semester penah keje as banci pelancong asing ngan tourism agency. 3 minggu jer..dpt aaa rm300 lebih....
2.pastu nak tunggu konvo...keje kat cybercafe..gaji rm10 sehari, ari jumaat rm7 jer... + rajin taip esenment nurse2 kolej jururawat dapat laa rm400 sebulan...
3.pas je konvo 3 ari, terus dpt keje kat advertising nyer company..keje 1 thn lebih pastu terpakse resign... diorg bankrup...huhuhu..xdpt wit gaji dlm 2 bulan...sian nyer...
4.pas 6 bulan ku bercucuk tanam anggur,akhirnya dpt keje kat smart reader worldwide.. sgtt senonot tau.... tapi...........
5.genap setahun aku dpt offer dr gomen lakkk..so, atas permintaan parent ku accept laaa keje sekarang.. jd laa aku peg gomen...

5.What are 5 things that you would do if you were a billionaire?
1. nak settle utang laaa...
2. bawak mak ayah gi haji
3. cuba fullfill ape2 brg yg en.cyg idam kannn...
4. shopping
5. melancong

People i want to tag : xdop nak tag kat sape2 dahh...kalau ada yg rajin sila2 kan laa yer...jgn malu2 kuceng!!!!!!

1st time...

korang tau jam gilos semalam time nak balik.. kuar opis kul 5...kat2 kul 6 baru smpai...smpai2 umh en.cyg dh setia menunggu aku kat tangga umh... heheh..tu yg aku suka sgt tu... ada org smbut... ekekeke...sikit ngado2... sbb opis aku membenarkan masuk awal utk bulan pose ni..maka ari ni leh laa aku balik awal kul 4.30ptg dh leh ciawww... korang tau pagi td kuar umh kul brp? kul 6.40pg..sbb masuk opis kul 7.30..biase kul 8 aku masuk.. kan best kalau kete tu ada butang special...cntohnye..tekan je butang tu terus smpai kat paking kete opis... ni kena masuk gear...kena tekan cluth, tekan minyakkk...huhuhu...makcikk x suko tau!! konon nak bawak berhemah laaa kann... mintak maap laaa... ku nyelit2 jugak... hehehe.. aku igt aku kuar 6.40pg tu kira awal laa..ghupe2nye dh byk kete pun... ada sikit jam laaa... sampai on time..

winkkk!! hehehe..tahun pertama pose sebagai seowang isteri..ececece.... smlm aku mintak tolong en.cyg je belikan lauk utk bukak pose & sahur pagi ni... giloss malas kann..bukan malas... heheheh.. kudrat x byk..wahahha..alasan kann.. huhuuh...tp en.cayang beli utk bukak jer..dia ckp xde yg menarik...aikkk.... sikit punya besau laa pasar ramadhan tu...xdok lauk yg best ker yang??? xpe laa... bincang2 aku ckp nanti sahur aku wat sik goreng je... reti ke ni??ekekeke...

hehehe.. kan n3 ni aku taruk title 1st time... bukan stakat 1st time pose sebagai isteri... tp pagi td 1st time gak aku masak nasik goreng utk en.cayang....wahahahah...dah 6bulan lebih tau kitorg kawen...mmg x pernah aku masak... kan dok ngan parent... mak laa slalu yg masak...now, mak ayah xdop... terpakse laa aku berdiri atas kaki sendiri (berdikari)..hehehehe... risau jer pg td takut jd pape... aku ni x pandai masak tau... x caya orang leh tanye azuranizam yerr... kali pertama aku try masak masa kat umh sewa seksyen 6... hanguss terbakarrrr...(cam lagu ziana zain) ekekeke... siap zura tanye "ko wat pe ni et??" bawang yg nak ku tumis hitam legamm..wahahahah... sape suh aku masak mase tu... ko yg silap laa zura... kan dh ckp aku x reti masak.... tp alhmadulillahhh pagi td semua selamat... ekekekek... xde kemalangan jiwa yer.. ku goreng nasik + telor mate kerbau jer... simple kannn??? 2, 3 kali aku tanye cedap x, cedap x kat dia... (sambil membulatkan mate ku..ekekekek) dia ckp cedap....nama sik goreng tu...NASIK GORENG BODO....xde pape tau..sayur aku x taruk...cuma ayam je potong kocik2... x menarik langsung... tapi dia ckp cedap gakk...heheh...berani dia ckp x cedap, aku majuk x mo masak dah baru tau + iyaakkk dishh dia!!! kul 4.30pg lagi tau bgn masak...ekekek... biase laaa aku bukan amatur kann bab2 masak... amik masa sikit.... nak besilat ngan kuali masa goreng telor tu..dia letup2.... hishhh..sib baik ku tepis... dia letup kot kiri aku lompat kekanan.. dia letop belah kanan aku lompat belah kiri...wahahaha...sib baik laaa aksi2 tu en.cyg x nampakk... sbb dia still tdo lagi..dia bgn kul 5...ngantuk kot..smlm dia titun lewat siapkan asgment dia... pas sahur pun dia titun balik.. aku terpaksa laa siap2 nak gerak awal ari ni... tp kul 6.30 dia dh bgn...kan isteri comey dia nak gi keje... keje dia laa start engine kasi panas dulu... kalau aku xde nak panas2 kan engine ni... terus vrooommmmm2.... masuk gear, pulas sterengg....hehehe... biase lerr pompuan...reti bwk je kete ni... ok, sekian saje celoteh ku untuk ari ni...

adehhh...skrg tgh pikir nak makan ape bukak pose nanti... yg pasti 2, 3 ari ni dok igt eskrim coneto perisa straberi tu... kena beli ni... eskrim....eskrimmm....